Zelfgemaakte Bouillonpoeder
Ingrediënten:
-
1kg groenten: prei, wortel, ui, bleekselderij, knolselderij,
venkel
-
Grote hoeveelheid kruiden: peterselie, bladselderij, rozemarijn, tijm, bieslook, maggi kruid, knoflook
-
Andere kruiden zijn ook toegestaan zoals gember, kurkuma, basilicum, kerrieplant, munt dragon, oregano, bloedzuring, citroengras, dille
(lekker bij visbouillon) enz.
-
10 gr zeezout
-
1 tot 2 el gemalen zwarte pepers
-
1 tot 2 el gemalen pimentkorrels
Bereidingswijze:
-
Maak groenten schoon en schil indien nodig.
-
Snij er hele dunne plakjes van.
-
Droog dit in een voedseldroger of in een oven tussen de 50/70 graden.
-
Reken op ongeveer 6 tot 8 uur tot ze knisperend droog zijn, anders nog iets langer in de oven.
-
Herhaal dit met de kruiden deze drogen eerder en hebben dus minder lang droogtijd nodig.
-
Meng daarna de peper, piment, zeezout, gedroogde groenten en kruiden in een blender en maal ze fijn tot bouillonpoeder.
- Bewaar de poeder in een glazen pot. Je kan de bouillonpoeder ongeveer een half jaar bewaren.