Lekkere lunchgerechten


Groene muffins met brandnetel en boerenkool.

 

 Ingrediënten voor ca. 14 muffins:

  • 200 gram zeer fijn gesneden boerenkool (anders verse spinazie)
  • 100 gram zeer fijngesneden en goed gewassen brandnetels (of brandnetelpulp)
  • 75 gram zeer fijngesneden Shiitakes
  • 3 gram fijne zeesla
  • 100-125 gram haver- en boekweitmeel
  • 40 ml biologische extra virgin olijfolie
  • 6 fijngesneden zongedroogde tomaten
  • 100 gram pompoenpitten (grof gehakt, waarvan 25 gram voor de garnering)
  • een flinke hand gemengde kruiden als verse koriander, bieslook, peterselie, daslook, rozemarijn (anders gedroogde kruiden)
  • peper en zout naar smaak
  • 3 biologische eieren
  • 2 gram natrium bicarbonaat (baking soda)

Bereiding:

 

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en proef.
  • Vooral de kruiden maken/breken dit gerecht qua smaak.
  • Als het lekker op smaak is, verdeel je het over 14 muffinbakjes.
  • Zet ze 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden.
  • Eet ze bij de lunch.
  • Koud ook erg lekker en prima in te vriezen.

 

Bronvermelding: Rineke Dijkinga

 


Frittata met Chinese kool

 

 

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 200 gram Chinese kool fijn gesneden
  • 250 gram champignons fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 200 gram kipfilet in kleine stukjes
  • ½ bosje verse koriander fijn gesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • Kokosolie om in te bakken
  • Snufje peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

  • Bak de kipfilet in kokosolie.
  • Voeg de Chinese kool, champignons, knoflook en rode ui bij de kip en bak kort mee.
  • Kluts de eieren  met komijn los en doe er de gesneden koriander doorheen.
  • Verdeel de eieren door het Chinese kool mengsel in de pan.
  • Laat dit met de deksel op de pan 10 minuten stollen op laag vuur.
  • Snijd de frittata in vier stukken en serveer op een bord.
  • Eet hierbij een salade of een gepofte zoete aardappel en je hebt een hoofdmaaltijd.