Groene muffins met brandnetel en boerenkool.
Ingrediënten voor ca. 14 muffins:
-
200 gram zeer fijn gesneden boerenkool (anders verse spinazie)
-
100 gram zeer fijngesneden en goed gewassen brandnetels (of brandnetelpulp)
-
75 gram zeer fijngesneden Shiitakes
-
3 gram fijne zeesla
-
100-125 gram haver- en boekweitmeel
-
40 ml biologische extra virgin olijfolie
-
6 fijngesneden zongedroogde tomaten
-
100 gram pompoenpitten (grof gehakt, waarvan 25 gram voor de garnering)
-
een flinke hand gemengde kruiden als verse koriander, bieslook, peterselie, daslook, rozemarijn (anders gedroogde kruiden)
-
peper en zout naar smaak
-
3 biologische eieren
-
2 gram natrium bicarbonaat (baking soda)
Bereiding:
-
Meng alle ingrediënten door elkaar en proef.
-
Vooral de kruiden maken/breken dit gerecht qua smaak.
-
Als het lekker op smaak is, verdeel je het over 14 muffinbakjes.
-
Zet ze 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden.
-
Eet ze bij de lunch.
-
Koud ook erg lekker en prima in te vriezen.
Bronvermelding: Rineke Dijkinga