Bloemkoolpizza

 

Ingrediënten:

  • bloemkool
  • 5 eieren
  • 175 gram amandelmeel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Groenten om te garneren,   rode uienringen, champignons en courgette.
  • Oregano
  • Basilicum
  • Rozemarijn
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Kies biologische producten. 

 

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijdt de bloemkool eerst in roosjes en was deze schoon.
  • Rasp de bloemkool roosjes en droog het geheel daarna door het in een theedoek uit te wringen
  • Doe de geraspte bloemkool samen met het amandelmeel in een grote kom. Voeg geklutste eieren erbij.
  • Meng alles goed door elkaar tot een egaal geheel.
  • Voeg er wat keukenkruiden aan toe en meng de massa nogmaals.
  • Wrijf twee springvormen van ca. 30 cm in met wat kokosolie
  • Vul de springvormen met het mengsel en druk dit goed aan. Haal de springvormen eraf: je hebt nu twee mooie ronde vormen.
  • Bak de bloemkoolpizza bodems in 15 minuten midden bruin.
  • Haal de pizzabodems uit de oven.
  • Meng de tomatenpuree samen met wat keukenkruiden en verdun een klein beetje met water.
  • Smeer de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodems.
  • Garneer de pizzabodems met rode uienringen, champignons en courgette.
  • Bak het geheel nog 15 minuten in de oven, maar nu op 180 graden.
  • Voorkom dat de pizzabodems te bruin worden
  • Smullen maar van deze overheerlijke bloemkoolpizza!