Bloemkoolpizza
Ingrediënten:
-
bloemkool
-
5 eieren
-
175 gram amandelmeel
-
2 blikjes tomatenpuree
-
Groenten om te garneren, rode uienringen, champignons en courgette.
-
Oregano
-
Basilicum
-
Rozemarijn
-
1 teentje knoflook of knoflookpoeder
-
Zeezout en zwarte peper
-
Kies biologische producten.
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijdt de bloemkool eerst in roosjes en was deze schoon.
-
Rasp de bloemkool roosjes en droog het geheel daarna door het in een theedoek uit te wringen
-
Doe de geraspte bloemkool samen met het amandelmeel in een grote kom. Voeg geklutste eieren erbij.
-
Meng alles goed door elkaar tot een egaal geheel.
-
Voeg er wat keukenkruiden aan toe en meng de massa nogmaals.
-
Wrijf twee springvormen van ca. 30 cm in met wat kokosolie
-
Vul de springvormen met het mengsel en druk dit goed aan. Haal de springvormen eraf: je hebt nu twee mooie ronde vormen.
-
Bak de bloemkoolpizza bodems in 15 minuten midden bruin.
-
Haal de pizzabodems uit de oven.
-
Meng de tomatenpuree samen met wat keukenkruiden en verdun een klein beetje met water.
-
Smeer de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodems.
-
Garneer de pizzabodems met rode uienringen, champignons en courgette.
-
Bak het geheel nog 15 minuten in de oven, maar nu op 180 graden.
-
Voorkom dat de pizzabodems te bruin worden
-
Smullen maar van deze overheerlijke bloemkoolpizza!