Gezondheidspraktijk Wendelina
Gezondheidspraktijk Wendelina

Wat is orthomoleculair therapie

 

Het is een therapie die gericht is om gezondheid in balans te brengen of te houden. Het heeft als doel om de cellen van ons lichaam (ook wel bouwstenen genoemd) te voorzien van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

Je gezondheid kan door verschillende oorzaken uit balans worden gebracht. Als orthomoleculair therapeut ga ik op zoek naar de oorzaken die door tekorten of teveel aan voedingsstoffen, pathogenen, stress, traumatische ervaringen, chemische en/ of omgevingsfactoren het lichaam uit balans heeft gebracht. Om daarna de balans weer terug te vinden door therapeutische inzet van voeding, leefstijl, beweging en suppletie ( aanvulling in voedingswaarde), zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam weer hersteld. Daarnaast wordt indien nodig ook samenwerking gezocht met andere hulpverleners zoals therapeuten, huisartsen en psychologen.

 

Gelukkig is er steeds meer samenwerking tussen de reguliere geneeskunde en de complementaire geneeswijze wat goed is voor ons als mens en ons bestaan.